PARINTELE GALERIU

 
 

            Părintele Galeriu

            L-am condus acum o oră pe ultimul drum pe Părintele Galeriu. Un drum deopotrivă foarte scurt şi foarte lung. Scurt, pentru că locul de veci al Sfinţiei Sale este lângă zidul bisericii pe care a slujit- o, ca să o sprijine în continuare, aşa cum a spus Părintele Bordaşiu, lung pentru că Părintele Galeriu a plecat spre curcubeul perfect circular, cu soarele în mijloc, care s- a arătat către sfârşitul slujbei şi a rămas deasupra bisericii până după înmormântare.

            Am avut privilegiul să locuiesc în aceeaşi curte cu Părintele vreo câţiva ani. Deci am fost vecini. Aş putea să mă prevalez de această poziţie si să mă refer la Parintele Galeriu, vecinul, civilul. Ei bine, nici vorbă de aşa ceva: omul şi preotul erau o singură fiinţă, un singur suflet. Intotdeauna îmbrăcat în straiele preoţeşti, niciodata altfel, Părintele avea o vorba bună, un gând bun pentru fiecare, interesându- se de el si ajutându- l.

            Când peste drum de biserică, s- au instalat nişte oameni “nu- prea- duşi- la- biserică”, scandalagii şi periculoşi, deranjând slujbele cu petreceri deocheate şi cu muzică grotescă dată la maximum, ce credeti că făcut Părintele Galeriu ? S- a dus la ei, le- a binecuvântat casa, le- a botezat copiii, i- a invitat la biserică ... fiarele s- au mai îmblânzit.

            In perioada de restaurare a bisericii, l- am admirat pe Părintele Galeriu cum urmărea personal stadiul lucrărilor. Ieşea pe stradă şi privea turlele, zidurile bisericii, din diferite unghiuri, mai de aproape, mai de departe, să nu- i scape nici un amănunt. Rezultatul lucrării: magistral.

            Fără îndoială, s- ar putea spune multe despre Părintele Galeriu, dar aproape sigur s- au mai spus. Pentru că Părintele a fost omniprezent şi sunt mulţi aceia care au un gând, o amintire legate de Sfinţia Sa.

            Ne rămâne imaginea Sfinţiei Sale, din fericire înregistrată în emisiuni de televiziune şi am convingerea că îl vom mai vedea şi auzi. Că n- a plecat de tot.

            Drum bun, spre curcubeu, Părinte Galeriu !

                                            

--------------------------------------------------------------------------------------------

sus
------------------------------------------------------
Sursa: http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=45

 
 

 
Motto:
 

"Omul se realizeaza prin trei dimensiuni:

1. prin propria lui zidire dupa chipul lui Dumnezeu
2. prin operele lui
3. si prin urmasi: fii sau ucenici. "

 
Parintele Galeriu
 
 
 
 
 
           Rezolutia recomandata: 1024 by 768 pixels sau mai mare
           Site-ul a fost testat in Internet Explorer 6.0, Mozilla FireFox 1.5.0.4, Opera 8.54
           Copyright © ucenic.go.ro
           Toate drepturile rezervate
           Pozele Parintelui Galeriu si articolele care apar pe site apartin proprietarilor de drept. Site-ul www.ucenic.go.ro nu isi asuma nici un drept fata de
           respectivele poze sau articole.