OMAGIU

 
 
            Preotii trec, bisericile raman... La Sf. Silvestru, biserica pe care Parintele Galeriu (23.11.1918-10.08.2003) a prefacut-o in frunte a parohiilor bucurestene din ultimul sfert de veac, evlavia isi inalta mai departe cantarile, iar bucuria praznicelor stralumineaza sufletele si chipurile credinciosilor. Au insa cu totii o strangere de inima, caci gandul aluneca mereu, infiorat, spre cel ce s-a mutat de la noi, dar al carui duh da parca tarcoale zidurilor ce au reverberat de atatea ori la glasul lui ca un tunet suav.
            Iar afara, peste mormantul cu flori zgribulite, sufla vantul rece al unei alte ierni... Pe 2 ianuarie e primul hram al bisericii fara Parintele Galeriu. Cine ar fi crezut, in urma cu 2 ani, ca predica rostita chiar la hramul bisericii avea sa fie cea de pe urma. Parintele era putin obosit, dar oare cand avusese sarmanul ragaz sa se odihneasca de vreo 30 de ani incoace?! Ca preot, ca duhovnic, ca profesor, ca orator public, toata lumea il asalta si pentru toti gasea o farama de timp si de putere.
             Parea obosit, dar se aprindea vorbind si parca o putere de sus pogora mereu asupra lui, insufletindu-l. Zabovea in el tineretea fara batranete a harului...
Dar pana si Parintii mor, ca sa rodeasca inmiit in ceruri. Cand ne e greu fara Parintele Galeriu, aceasta sa ne fie mangaierea. Si incredintarea ca ne vegheaza nevazut, iar in cuvantul lui, fie si citit dintr-o pagina tiparita, invie rabdator pentru fiecare dintre noi, in acel "acum" inepuizabil despre care ii placea sa vorbeasca adesea si de unde nici o moarte nu-l mai poate rapi.

--------------------------------------------------------------------------------------------
sus
--------------------------------------------------
Sursa: http://diverse.crestinortodox.ro/

 
 

 
Motto:
 

"Omul se realizeaza prin trei dimensiuni:

1. prin propria lui zidire dupa chipul lui Dumnezeu
2. prin operele lui
3. si prin urmasi: fii sau ucenici. "

 
Parintele Galeriu
 
 
 
 
 
           Rezolutia recomandata: 1024 by 768 pixels sau mai mare
           Site-ul a fost testat in Internet Explorer 6.0, Mozilla FireFox 1.5.0.4, Opera 8.54
           Copyright © ucenic.go.ro
           Toate drepturile rezervate
           Pozele Parintelui Galeriu si articolele care apar pe site apartin proprietarilor de drept. Site-ul www.ucenic.go.ro nu isi asuma nici un drept fata de
           respectivele poze sau articole.