Tu faci un pas , Dumnezeu face 10 !
 
 
           
  1. E ajunul Crăciului 2007 ora 13 . Prinsă de treburi peste poate, sun la doamna preoteasa si o întreb o mai fi Părintele Nicolae la biserica sau să las pe mâine. Nu lăsa pe mâine. Bine , mă duc (din cartierul  Titan pâna la Biserica Sfântul Silvestru nu e chiar o azvârlitura de băt). Pomii sunt împodobiti cu promoroacă ; e ca în poveste , si cu siguranta  i-ar placea  si Mariei si lui Andrei. Cu o saptamana în urma cand am luat-o pe Maria de la gradinita zicea scâncind bosumflata : ” nu-toret mama Gina , nu-i torect!” –  Ce nu-i corect?  „ Nu-i toret ca s-a topit zapada”).
  2.  Este un du-te-vino specific Ajunului. In graba , aleg  si cumpar o coronita de brad pentru mormântul Părintelui Galeriu. In biserica doar câteva persoane întârziate ca si mine . Ingenunchez  alături de ei la ,    rugăciunea de dezlegare pe care Părintele Nicolae , obosit  dar cu rabdare si întelegere ne-o  face. Multumesc Lui Dumnezeu ca a avut mila de mine si tin ochii atintiti la icoana Domnului Iisus Hristos , icoana  la  care Părintele Galeriu  s-a rugat pentru noi de-atâtea ori. Si mi-amintesc imediat dojana din sublinierea pe care ne-o facea : „la rugaciune mintea s-a plecat si la viclenii lumesti.”

      „ O Doamne iarta-ne greselile cu voie si fara de voie „ continua ... Parintele ....

            La sfarsit Părintele Nicolae ma întreaba daca am  luat brad. Raspund ca nu!     Luati   acest  brad din partea bisericii pentru nepotii de acasa. Nu stiu ce sa     pun...si gura   mea rosteste o multumire . Mintea  mea  stie ca e isprava     Parintelui Galeriu :   aduci o floare, primesti un buchet, am adus o coronita de     brad, primesc un brad   imens,  în aceeasi logica pe care ne-a dat-o : „tu faci un     pas si Dumnezeu face   10”.
 

 

 
 

 
Motto:
 

"Omul se realizeaza prin trei dimensiuni:

1. prin propria lui zidire dupa chipul lui Dumnezeu
2. prin operele lui
3. si prin urmasi: fii sau ucenici. "

 
Parintele Galeriu
 
 
 
 
 
           Rezolutia recomandata: 1024 by 768 pixels sau mai mare
           Site-ul a fost testat in Internet Explorer 6.0, Mozilla FireFox 1.5.0.4, Opera 8.54
           Copyright © ucenic.go.ro
           Toate drepturile rezervate
           Pozele Parintelui Galeriu si articolele care apar pe site apartin proprietarilor de drept. Site-ul www.ucenic.go.ro nu isi asuma nici un drept fata de
           respectivele poze sau articole.